Hetki hemmottelulle: kasvojenhoitorutiinit kuntoon

Tällä kertaa ajattelin kertoa teille, että miten mä hoidan ihoani ja lähinnä kasvojeni ihoa. Eli kuinka olen laittanut omat kasvojenhoitorutiinini kuntoon ja miten otan pienen hetken hemmottelulle ja omalle hyvinvoinnilleni ihan jokaisena päivänä.

Oon tosi herkkäihoinen ja huonojen kokemusten sekä omalle iholleni sopimattomien tuotteiden käytön jälkeen, musta on tullut todella, siis todella tarkka ja varoivainen sen suhteen, mitä tuotteita uskallan kasvoilleni laittaa. Sillä iho reagoi hyvinkin nopeasti vääriin tuotteisiin ja se on kaikkea muuta kuin mukavaa se.

Oottekin jo varmasti huomanneet, että arvostan omaa aikaa sekä itseni hemmottelua. Hemmottelua voi tehdä ihan kotonakin, aina ei todellakaan tarvitse lähteä jonnekin hoitolaan hemmotteluhoitoihin, vaan ne käynnit voi säästää siihen ihan luksushemmottelun tarpeeseen. Itsestään on helppoa huolehtia siis myös kotona ja arkea voi piristää erilaisilla pienillä diy-hoitohetkilläkin.

Nämä ihonhoitotuotteet ovat itselläni käytössä.
Nämä ihonhoitotuotteet ovat itselläni käytössä.

Oon aina ollut jotenkin todella huono käyttämään mitään voiteita ja kuluttamaan aikaani ihon rasvaamiseen ja pahinta on ehkä ollut sen rasvauksen jälkeen odottaa rasvan imeytymistä. Näin vanhemmalla iällä on kuitenkin ollut vähän pakkokin alkaa käyttämään voiteita ainakin kasvojen alueella. Ongelmahan on se, että kauppojen hyllyt ja nettikaupat notkuvat erilaisia voiteita ja niiden itselle sopivien voiteiden löytäminen on todella vaikeaa. Se, mikä sopii ehkä samaan perheeseen kuuluvalle ei todellakaan välttämättä kuitenkaan sovi minulle ihomme kun samoista geeneistä huolimatta ovat täysin erilaisia ja elävät aivan omaa elämäänsä tuosta geeniperimästä huolimatta.

Tässä purnukkatarjonnassahan menee pienen ihmisen pää aivan sekaisin! Oman haasteensa tuo sitten tämä hajusteyliherkkyys sekä herkän ihon kanssa eläminen. Mutta älkääpä lannistuko, kestipä se etsiminen sitten miten kauan tahansa, niin jokaiselle melko varmasti löytyy tuotteita, joita pystyy käyttämään. Ja sit on vielä se, että niitä tuotteita pitää myös käyttää, ei ne tehoa tai vaikuta käyttämättöminä niissä purkeissa, siksi onkin hyvä luoda oma kasvojenhoitorutiini.  Mä kerronkin teille nyt, että mitä tuotteita mulla on tällä hetkellä käytössä ja sen kautta myös siitä, minkälaisia mun kasvojenhoitorutiinit on.

Päivä aloitetaan kasvoja virkistämällä

Mikä onkaan aamuisin ihanampaa kuin huuhdella kasvot virkistävällä ja viileällä vedellä, samalla vähän herätellen itseään alkaneeseen päivään. Itse olen jo muutaman vuoden ajan kasvojen huuhtelun lisäksi käyttänyt ENJO:n silmienpuhdistuslappuja, joilla puhdistan ihoni aamuisin. Käytän näitä myös iltaisin kasvojen puhdistuksessa, sillä uskokaa tai älkää, niin näillä lähtee niin arkimeikki kuin vähän vahvempi iltameikkikin, samalla kun näitä voi siis käyttää aivan normaaliinkin kasvojenpesuun.

Enjon tuotteet valmistetaan Itävallassa ja näiden teho perustuu ENJOtex-kuituteknologiaan. Ihastuin itse näihin siksi, että uskokaa tai älkää, niin näiden käyttöön ei tarvita kuin puhdasta vettä! Tuotteita löytyy ihonhoidosta aina kodinsiivoukseen asti.

Enjon silmienpuhdistuslappujen kanssa kasvot puhdistetaan vedellä.
Enjon silmienpuhdistuslappujen kanssa kasvot puhdistetaan vedellä.

Mä siis kastelen tän kylmällä vedellä ja pyörivin liikkein käyn kasvot sekä kaulan ja välillä niskankin läpi tällaisella Enjon silmienpuhdistuslapulla. Puhdistaa syvältä ja ilman kemikaaleja.Toisinaan voi joutua käyttämään lämmintä vettä, siis silloin, kun on meikannut kunnolla. Oon huomannut, että myös finnit on vähentyneet ja muut näpyt näiden käyttöön siirtymisen jälkeen.

Käyttöikää yhellä lapulla on noin kolmesta viiteen vuotta. Käytettäessä kastellaan kylmällä vedellä ja käytön jälkeen huuhdellaan kuumalla vedellä. Näissä jokaisessa on sellainen väri-indikaattori, josta näkee milloin tuote on tullut tiensä päähän.

Koska tää ei oo mikään myyntipuhe, niin en kerro sen enempää Enjoista, mikäli kiinnostuit, niin Enjon tuotteisiin voit tutustua heidän omilla sivuillaan. Ainiin, se on toki hyvä vielä mainita, että näitä ei suositella käytettäväksi couperoottiseen ihoon tai sitten ihottumaan.

Ihoa kosteutetaan voiteilla aamuisin…

Puhdistamisen jälkeen levitän kasvoilleni Baba de Caracol Active Gel Airless –etanaseerumia. Tutustuin tähän näihin etanavoiteisiin silloin, kun mun ihana luottotuotteeni toimitus rakkaaseen kotimaahamme lopetettiin. Käytin tätä ennen Aloedermalin Anti-wrinkle creamia eli hypoallergeenistä herkimmällekin iholle soveltuvaa uudistavaa silmien ja huultenympärysvoidetta. Aloedermaliin tutustuin, kun ihoni alkoi pahasti oireilemaan johtuen mm. pahasta altistumisesta huonolle sisäilmalle. Kävin lääkärissäkin, mutta lääkäri määräsi vain kortisonia. Kauhistuin, koska pahimmat oireilevat kohdat olivat juurikin silmien ympärillä, joten kamalan montaa päivää en kortisonia suostunut käyttämään, sillä oireet vain pahenivat tuolla herkällä alueella.

Niinpä otin yhteyttä Saunamammaamme Merviin ja itkien pyysin apua. Mervi tutustutti minut Forum Saunalla näihin Aloedermalin tuotteisiin ja sai samalla mut käyttämään mun ENSIMMÄISTÄ ryppyvoidetta. 😀  Tuo voide tehosi ja silmien ympärillä oleva iho parani todella nopeasti. Tuotetta ei kuitenkaan enää saa, joten oli pakko löytää nopeasti jokin korvaava tuote. Siitä saakka olen käyttänyt tätä seerumia aamuisin. On muuten aivan hirveä tunne, kun itselle sopivat tuotteet lopetetaan. Paniikkihan siinä iskee.

Aamuisin levitän kasvoilleni Baba de Caracolin Avtive Gel Airless-seerumia
Aamuisin levitän kasvoilleni Baba de Caracolin Avtive Gel Airless-seerumia

No, tää Baba de Caracol Active Gel Airless –etanaseerumi on ollut loisto tuote. Iho ei ärsyynny vaan tuntuu nauttivan tästä suunnattomasti. Tää on kirkas hoitogeeli, joka sisältää siis etanaseerumia. Geeli soveltuu käytettäväksi täsmähoitona ongelma-alueilla. Tuote on vesipohjainen ja todella nopeasti imeytyvä ja tarvittaessa voidaan käyttää useitakin kertoja päivässä. Tällä tuotteella silmänympärysongelmani ovat myös pysyneet poissa. Onneksi. Itse käytän vain aamuisin. Iltaisin laitan samaan sarjaan kuuluvaa toista tuotetta, kerron siitä aivan kohta jahka pääsen sinne asti.

Tämän jälkeen sitten laitan arkisin tällä hetkellä meikeistä vain ripsivärin. Toki mikäli tiedän, että on päivän aikana tulossa tilanne, jossa kuvataan tai otan itse kuvia, niin sitten turvaudun puuteriin, muussa tapauksessa annan ihoni nauttia siitä, etten peitä sitä millään meikkituotteilla.

Ja iltaisin

Iltaisin puhdistan kasvoni jälleen Enjon puhdistuslapuilla. Käytän muuten näitä lappuja myös kotitreenien jälkeen, näillä saa hien ja muut puhdistettua kovin kätevästi.

Puhdistuksen jälkeen nukkumaan mennessä minulla on sängyn vieressä yövoide. Ai, miksi sängyn vieressä? Noo, olen huomannut, että kun purnukka on yöpöydällä, niin sitä tulee varmasti myös käytettyä. On todella helppoa levittää voide siinä sängyllä istuskellessa juuri ennen kuin heitän itseni levyksi ja alan lukemaan tai nukkumaan. Iltaisin käytän siis Baba de Caracol Regenerating Cream -etanavoidetta.

Baba de Caracol Regenerating Cream -etanavoidetta levitän kasvoilleni iltaisin.
Baba de Caracol Regenerating Cream -etanavoidetta levitän kasvoilleni iltaisin.

Tää voide on pari kertaa palkittu Vuoden hoitotuote -palkinnoilla. Ihan kuin mä näistä palkinnoista jotain ymmärtäisin, mutta palkittu nyt kuitenkin on. 😀 Tuote sisältää runsaasti etanaseerumia sekä muita terveen ja kauniin ihon rakennusaineita kuten koentsyymi Q10, glykolihappoa, elastiinia, allantoiinia ja retinolia, mutta EI voimakkaita hajusteita EIKÄ mineraaliöljyjä. Tää sopii siis kaikille ihotyypeille, uudistaa ihoa ja edesauttaa korjaamaan ihon vaurioita, joita ovat muun muassa arpi ja arvet, aknen aiheuttamat ihon epätasaisuudet, pigmenttiläiskät sekä UV-säteilyn aiheuttamat vauriot.

Tiedän, että näistä erilaisista etanavoiteista on paljonkin keskusteltu, mutta Natura Median Baba de Caracol- etanavoiteita valmistettaessa sen raaka-aineen kallisarvoiset ominaisuudet saadaan luontaiskosmetiikan käyttöön käyttämällä hellävaraista käsinkeruumenetelmää. Etanoita siis ei missään nimessä vahingoiteta. Olen todennut tuotteet hyviksi ja omalle iholleni sopiviksi. Katsotaan, miten kauan näitä käytän, mutta tällä hetkellä nämä sopivat iholleni.

Päivän päätteeksi huomiota myös huulille

Menetin kerran toivoni täysin rohtuneiden huulien kanssa eikä tomaattiallergiani lainkaan ainakaan helpottanut asiaa. Mä rakastan tomaatteja, mutta oon niille allerginen, huulet reagoi pahasti, mutta onneksi sen olen saanut jotenkuten kuriin kuitenkin ja voin silloin tällöin syödä tomaattia ihan antaumuksella.

No, mutta siis, ne rohtuneet huulet. Kokeilin kaikkia mahdollisia voiteita ja huulirasvoja, mutta huulet pysyivät jäätävässä kunnossa. Kävin näyttämässä huulia lopulta myös lääkärissä, mutta sieltä sain jotain ihmevoidetta, jota en tosiaankaan sitten loppuun käyttänyt, koska siitä ei ollut mitään apua.

Olin jo menettää toivoni ja äitini mainitsi kerran menevänsä käymään apteekissa. Heitin hänelle puoliksi vitsillä, että jos hän voisi vielä kerran kysyä, että olisiko vielä jotain, mitä voisi kokeilla. En uskonut, että saisin sieltä mitään tuotetta, mutta olin uskoni kanssa väärässä. Äitini kiikutti minulle sieltä voidetta, joka pelasti huuleni kertaheitolla, enää en muuten tulisi toimeen ilman tätä voidetta. Kyseessä on Orion Pharman Bevita R –voide. AIVAN MAHTAVA TUOTE! Aluksi en uskonut sen toimivan vaan aloitin käytön vähän naureskellen, että kokeillaan nyt sitten vielä tätä. Ja sehän hitsi vieköön toimi!

Bevita R -voide siirsi rohtuneet huulet historiaan. <3
Bevita R -voide siirsi rohtuneet huulet historiaan. <3

Bevita R –voide on vedetön voide ja se sisältää ihoa uudistavia ja elvyttäviä keramidejä sekä Dekspantenolia eli B5-vitamiinin esiastetta. Voide on tarkoitettu kuivaihoisen ongelmiin ja jopa ihorikkoihin naarmuihin, nirhamiin, rokahtumiin ja haavoihin sekä myös limakalvojen kuivuuteen, suupielten ja kynsinauhan halkeamiin Toimii siis vähän kuten Bepanthen, mutta kuitenkin vähän eri tavalla.

Ja tää pelasti mun huulet! Oon kehunut ja suositellut tätä voidetta muuten todella monelle. Tätä löytyy huulirasva-koossa ja vähän sitä isommassa koossa, mutta itse suosin tätä 75 gramman puteloa, koska käytän tätä tosi paljon.

Oon opetellut myös nukkumaan korvatulpilla, korvatulpat kuitenkin kuivattaa korvakäytäviä aikalailla, niinpä mä voitelen myös korvatulpat yön ajaksi tällä voiteella ennen kuin asetan ne korviini. Eikä muuten enää satu korvatulppien käyttäminenkään. Kyl täytyy sanoa, että tästä Bevita R –voiteesta on moneksi.

Korvatulpilla nukkumiseen opettelemista en kuitenkaan suosittele kenellekään, saattaa meinaan käydä niin, ettei uni tuu enää ilman tulppia. Ai, mistäkö tiedän sen? Noo, tässä on pitänyt vähän opetella nukkumaan ilman tulppiakin, mutta vaikeetahan se on. Herään kaikkiin pieniinkin ääniin nykyään. Voi, kun voisikin nukkua yhtä hyvin kuin lapsena nukuin. Silloin mun vieressä pystyi vaikka laulamaan enkä herännyt siihenkään, nykyään herään kyllä, ilman tulppia siis.

Huomiota myös käsille ja nenälle

Viimeiseksi rasvaan sitten käteni. Oon muutamia vuosia sitten palelluttanut käteni ihan kunnolla, ne turposivat kuin pullataikina ihan kyynärpäihin asti. No, sehän tarkoittaa sitä, että ovat entistä herkemmät esimerkiksi reagoimaan pakkaseen tai muuhun ärsykkeeseen. Kokeilin yhtä sun toista käsivoidetta eikä mikään oikein tuntunut mieluisalta. Sitten törmäsin Dermosilin Sensitive Extra Treatment -erikoisvoiteeseen. Tää on tarkoitettu kuivan ja ärsytykselle altistuneen ihon hoitoon. Tätä voi halutessaan käyttää koko kropalle, atooppiselle iholle ja tää sopii myös vauvaikäisille pikkuihmisille. Tässä voiteessa rasvapitoisuus on 40.

Dermosil Sensitive Extra treatment -erikoisvoide on hellä ja tehokas käsille.
Dermosil Sensitive Extra treatment -erikoisvoide on hellä ja tehokas käsille.

Tämä voide pelasti mun kädet siinä kohtaa, kun alettiin käyttämään runsaasti käsidesiä ja pesemään käsiä entistä enemmän ja tehokkaammin. Käytän tätä myös muiden voiteiden ohella suupielissä siinä kohtaa, kun ne alkaa reagoimaan ärsykkeisiin, kuten vaikka siihen ylensyötyyn tomaattiin. Ja ei tarvitse montaa kertaa käyttää, kun huulet on taas kunnossa. Käsille tää on siis aivan ihana ja todella tehokas. Tän tuotteen löydyttyä oon innostunut käsien rasvaamisestakin entistä enemmän, mistä käsien iho siis ainakin kiittää. Tähän voiteeseen ja ihmisten kokemuksiin tästä voit tutustua Dermosilin omilla kotisivuilla eli täällä.

Hei ja kyllähän nenäkin kasvoihin kuuluu, joten mainitaan nyt vielä sekin, että mulla on yöpöydällä aina myös nenäsuihketta. Suihkautan sitä pari suihkausta nekkuun ennen nukahtamista. A-vita hydra –nenäsuihke. Vallan mainio tuote hei! Tää kosteuttaa ja voitelee nenän limakalvoja ja edesauttaa pintakerroksen uusiutumista. Ihan mahtava tuote. Kannattaa tutustua varsinkin jos on mitään allergiaa tai nenä tuntuu kuivalta tai mitä vaan. Noin, nyt on kaikki mun päivittäiset rutiinit tältä osin käyty läpi. Ei vie aikaa juuri yhtään, mutta iho kuitenkin kiittää.

Extrahemmottelua aina silloin tällöin

Nyt voin kertoa vielä yhdestä suht säännöllisesti, ainakin pari kertaa kuussa käyttämästäni tuotteesta. Kutsun sitä Smurffiina-hoidoksi. Nimittäin hellin kasvojani myös savella ja teen sen ihan vaan kotona. Helppoa ja hyvää huolenpitoa omille kasvoille. Käytän tässä touhussa Argile Bleue:n Surfine blue clay superfine –savea. Tällä sinisellä savella on hapettavia ominaisuuksia. Se poistaa epäpuhtauksia iholta ja tuo hehkua ja heleyttä värittömälle iholle.

Tää tuote on vallan mainio esimerkiksi tupakoitsijoiden kelmeälle iholle tai vaikka saastuneesta ilmasta kärsivälle iholle. Tätä suositellaan käytettäväksi rasvoittuvalle iholle, mutta pääasiassa myös ikääntyvälle ja värittömälle iholle. Näitä on erivärisiä, oon käyttänyt violettia ja sit tätä sinistä. Sinistä mulla on pussillinen kotona omassa käytössäni ja mun kokemuksen mukaan tää savisarja sopii ihan käytettäväksi jokaiselle. Itse teen tän avulla hemmotteluhoitoja kasvoilleni.

Tällä savella teen itselleni Smurffiina-savinaamion.
Tällä savella teen itselleni Smurffiina-savinaamion.

Käyttö on helppoa, kaadetaan savea kippoon, joka ei sisällä metallia ja sitten lisätään vettä. Suosittelen lisäämään vettä tipoittain, sillä hyvin pieni määrä vettä riittää siihen, että saat savesta taikinamaista ja ihanasti levitettävää. Kasvoille tää levitetään kevyin ja pyörivin liikkein. Suositusvaikutusaika on palttiarallaa 10-15 minuuttia. Itse oon tehnyt niin, että laitan tän kasvoilleni ja katson peilistä aina välillä ja, kun savi on kuivunut, niin käyn pesemässä sen pois. Tunnet saven kuivuessa ihan varmasti nipistelevää fiilistä, mutta sen kestää kyllä ja se loppuu tosi nopeasti, ihan muutamassa minuutissa. Sitten se pestään pois haalealla vedellä ja kasvoille on hyvä levittää tän jälkeen kosteusvoidetta.

Ja mistä tätä sitten saa? No, mä oon itse ostanut tän sieltä Forum Saunalta. Oon muuten tehnyt yhden yhteistyöpostauksen Forum Saunan kanssa, voit lukea sen täältä. En ole siis perehtynyt siihen, mistä muualta tätä voisi ostaa. Oon silti melko varma siitä, että Saunamamma postittaa tätä Turun ulkopuolellekin, jos kiinnostus siis heräsi etkä pääse käymään Turussa. Kannattaa siis soittaa tai laittaa viestiä ja kysäistä Merviltä kauniisti, että onnistuisiko tällainen järjestely. Myös noita etanaseerumi-tuotteita kannattaa kysellä Merviltä, niitä saa toki muualtakin, mutta Mervi osaa myös varmasti vastailla aiheesta heränneisiin kysymyksiin eli siksi suosittelen kyselemään sieltä.

Pieni hetki hemmottelulle ja omalle hyvinvoinnille

Mä rakastan ottaa aikaa itselleni ja varsinkin kiireisen ja stressaavan arjen keskellä istua hetkeksi alas ja huolehtia itsestäni. Pieni hetki itselle ja omalle hyvinvoinnille on aina kotiinpäin. Eikä se vaadi edes kovinkaan paljoa, joku pieni naamio tai jalkahoito tai vaikka hengitysharjoitus, treeni tai venyttely. Kaikki toimii.

On muuten aika mahtavaa nauttia näistä diy-hemmotteluhetkistä ystävien kesken.
On muuten aika mahtavaa nauttia näistä diy-hemmotteluhetkistä ystävien kesken. <3

Ja arvatkaapas mikä näissä jutuissa on parasta? No, se on tietenkin se, että näitä voi tehdä ihan itsekseen tai sitten näitä erilaisia hemmottelujuttuja voi tehdä ystävien tai perheen kesken. Me ollaan ystävien kanssa yhdistetty näitä juttuja mökkireissuihin tai yhteisiin illanviettoihin ja saunailtoihin.

Savinaamioistakin saa hauskoja hetkiä, kun ne voi vaikka sutia toisen naamaan, voin kokemuksesta kertoa, että sitä ei voinut nauramatta tehdä. Ihan parasta! Ja ainahan näihin voi yhdistää hyvän ruoan ja no, miksei juomankin. Ja miten hyvää hemmottelua se onkaan, kun samalla kerralla hemmottelua saa niin mieli kuin kroppakin. Ystävien seurassa nimittäin mieli saa vallan mainiota hemmottelua.

Pieni hetki hemmottelulle ja omalle hyvinvoinnille,
Pieni hetki hemmottelulle ja omalle hyvinvoinnille,

Oon muuten pari kertaa joutunut tai ajautunut sellaiseen hämmentäväänkin keskusteluun, jossa multa on kysytty, että ketä varten mä käyn hemmotteluhoidoissa ja teen näitä diy-hoitoja, kun en kerran oo parisuhteessakaan. Oon tyrmistynyt näistä kysymyksistä tai ainakin hämmentynyt ja hetkeksi mennyt jopa sanattomaksi. Vastaus kuitenkin on, että teen näitä ja käyn niissä hoidoissa ihan vain itseni takia. En kenenkään muun takia tai miellyttääkseni ketään muuta ihmistä.

Yhdenkään parisuhteen aikanakaan en ole ottanut aikaa itseni hemmottelulle toisen ihmisen takia, vaan ihan vaan itseni takia ja omaksi ilokseni. Totuus kuitenkin on se, että mikäli en rakasta itseäni ja huolehdi itsestäni, niin en voi tehdä niin muillekaan.

Mä taidan muuten nyt lähteä muuttumaan Smurffiinaksi, mutta yksi pieni kysymys sitä ennen. Luvataanko kaikki nyt jotain? Nimittäin luvataanko se, että pidetään huolta itsestämme ja toisistamme. <3

Yksi kommentti artikkeliin “Hetki hemmottelulle: kasvojenhoitorutiinit kuntoon

  1. Kuulostaa niin helpolta ja yksinkertaiselta, mutta rutiinit ovatkin sitä, kun ne on sisäistänyt päiväänsä.

    Ja niinhän se pitääkin mennä, että itseään hoitaa ja huolehtii hyvinvoinnistaan ihan vaan itsensä takia.

    😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *