Primetimessa prime time -aikaan!

Mä RAKASTAN tietovisoja. En siis siksi, että menestyisin niissä aina jotenkin kauheen hyvin tai, että olisin joku neropatti besserwisser. Ei, sitä en ole. Rakastan tietovisoja sen pelaamisfiiliksen vuoksi ja onhan ne pelit nyt sivistäviä ja välillä saattaa ohimennen oppia peleistä lisää jotain nippelitiedon nappulatrivia tietouttakin.

Nautin pelata perhepiirin tai kavereiden kesken. Se fiilis vaan on aina aika ainutlaatuinen. Mun mielestä ehkä parhaita hetkiä pelata on, silloin kun vietetään hyvällä porukalla aikaa jollain ihanalla kesämökillä, silloin voi pelata vaikka aurinkoisena päivänä laiturin nokassa istuskellen tai muuten vaan perheen kesken aikaa viettäessä. Toki perhepiirissä lisämausteensa peleihin tuo huutaminen ja muu venkoilu, varsinkin silloin jos ja kun vastaan tulee jonkun pelaajan mielestä typerä tai jotenkin epäreilu kysymys. 😀

Primetime
Sovellus näyttää tältä silloin, kun peli ei ole käynnissä.

No, niin tai näin, niin aina ei ole kaveriporukkaa tai muuta seuraa tarjolla, jonka kanssa voisi siis pelata eikä kysymysten ulkoaopettelu yksinäni tunnu kivalta vaihtoehdolta. Pikemminkin se tuntuisi jollain tasolla jopa huijaamiselta, mutta onneksi on Primetime! Primetimea saa pelata JOKA ILTA prime time -aikaan täysin ilmaiseksi ja vähintään kerran päivässä eikä koskaan tarvitse pelata yksin! <3

Mikä ihmeen Primetime?

Primetime on ruotsalainen tietokilpailupeli, jota pelataan omalla puhelimella tai tabletilla. Peli on julkaistu Ruotsissa maaliskuussa 2018 ja Suomeen Primetime rantautui helmikuussa 2019.

Peliä pelataan Primetime-sovelluksella. Tämä peli on Suomen ensimmäinen tässä muodossa oleva live-tietokilpailu. Pelin pelaaminen ei maksa pelaajalle mitään. Tarvitset ainoastaan sovelluksen sekä toimivan internet-yhteyden. Primetimea tehdään siis suorana lähetyksenä, pelissä on yleensä 11 kysymystä, joissa jokaisessa on kolme vastausvaihtoehtoa. Vastausaikaa kussakin kysymyksessä on noin 10 sekuntia. Hurjan vähän, tiedän! Mutta se tuo lisää jännitystä peliin. Pari kertaa on itsellenikin käynyt niin etten ole ehtinyt vastaamaan, sillä olen jäänyt miettimään vastausta liian pitkäksi aikaa.

Onneksi pelissä on kuitenkin pelastusrenkaita, joita voi käyttää seitsemänteen kysymykseen asti. Tämä tarkoittaa siis käytännössä sitä, että pelissä on lupa vastata yhden kerran väärin ja siltikin voi vielä päästä jakamaan voittopottia.

Peliä pelataan jokaisena päivänä klo 20.00. Pelin kesto on noin 15 minuuttia. Primetimea pelataan Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Torstaisin onkin maaottelu, joka tarkoittaa sitä, että kukin maa pelaa puhaltaen yhteen hiileen ja paras maa vie voiton. Tällöin chattiin saa kirjoittaa VAIN OIKEITA VASTAUKSIA, sillä silloin Suomi pelaa yhtenäisenä rintamana muita maita vastaan. Täytyy sanoa, että Primetimerit pelaa kyllä torstaisin melko hyvin yhtenä joukkueena. Kiitos chatin ja hyvän yhteishengen, niin olen itsekin päässyt monesti loppuun asti maaotteluissa. <3

Lisäksi sunnuntaisin on myös Huippuvisa klo 20.30. Siihen peliin pääsee kaikki ne, jotka ovat viikon visojen aikana saaneet kerättyä yhteensä 40 pistettä. Ainiin, rahan takiahan tätä peliä ei pelata. Tätä pelataan nimenomaan sen fiiliksen vuoksi. Potti on yleensä 100 euroa ja sitä on jakamassa yleensä aika monta pelaajaa. Mutta fiilis ja visa on tässä pelissä se ihan paras ja koukuttavin juttu. Kyllä mä tuun aina voittaessani niin hirveen hyvän fiiliksen, että hehkutan siitä pitkään. VAIKKA olisinkin voittanut vain muutaman hullun sentin, niin uskokaa tai älkää, se voitto vaan tuntuu niin kamalan hyvältä!

Musta on aika ihanaa, että mun lähellä olevat ihmiset ovat jo tottuneet siihen, että en vastaa puhelimeen klo 19.58-20.20 välisenä aikana, sillä silloin pelaan Primetimea. Nykyään mun ei tarvitse sanoa puheluissa kuin, että hei anteeksi, mutta mulla alkaa peli, nyt täytyy lopettaa. Ja ihmiset onneksi ymmärtävät sen kyllä. Asioihin toki voidaan palata sitten pelin jälkeen vielä uudestaan, mutta peliaikaa ei käytetä muuta kuin pelaamiseen. 😀

Primetime-tietovisaan voi tutustua tarkemmin täällä.

Oma ensikosketus peliin

Itse kiinnostuin pelistä silloin, kun televisiossa vuoden 2019 alussa alkoi pyörimään mainos, jossa Sami Uotila mainosti Primetimea. Otin kyllä mainoksia nähtyäni hieman selvää siitä, että mikä peli on kyseessä, mutta en silloin vielä ladannut peliä puhelimeeni tai lähtenyt pelaamaan sitä. Lähinnä kiinnostuin pelistä silloin sen vuoksi, koska näkemäni mainokset tulivat Salattujen elämien mainoskatkoilla ja koska mainoksessa esiintyi Sami aka Salkkareiden Aki Nikkinen. Tutkinnan tuloksena paljastuikin, että Sami oli se, joka toi tämän pelin iloksemme tänne Suomeen.

Sitten sain pari kuukautta myöhemmin kummitätini tyttäreltä WhatsApp-viestin, jossa kehotettiin lataamaan peli ja lähtemään pelaamaan. Jostain syystä siinä kohtaa oli ollut paljon juttua siitä, että WhatsAppissa leviää erilaisia viruslinkkejä tms. Ja oma vastauksenikin tuohon viestiin oli sen mukainen. Vastasin hänelle vain, että hänen wa lähettelee ihme linkkejä. Mutta olin väärässä. Hän oli ihan itse lähettänyt minulle pelikutsun, koska pelasi silloin itse jo Primetimea. 😀  

Pelikutsu pamahti puhelimeeni ja luulin virukseksi.

Noh, tässä kohtaa päätin sitten itsekin kokeilla ja latasin pelin ja olin mukana pelissä jo samaisena iltana. Koukutuin välittömästi! Miten mahtava keksintö tällainen peli olikaan, hienoa pelata tietovisaa joka ilta ja juontajillakin toki oli osansa tähän. Pelissä meinaan oli mahtava ja piristävä meininki jokaisena iltana. Tässä kohtaa peliä juonsivat siis Sami Uotila, Mari Valosaari ja Julita Airaksinen.

Peli vei siis mukanaan ja lähes jokaisena iltana tuosta illasta eteenpäin pelasin sitä. Tässä kohtaa elettiin huhtikuuta 2019. Lopulta sain äitinikin innostumaan pelistä ja hänkin latasi sen ja niinpä hänkin alkoi pelaamaan sitä jokaisena iltana. Tänä syksynä myös isoveljeni on hypännyt peliin mukaan. Useasti me palataankin myös yhdessä. Tässä pelissä on muuten myös mahdollisuus haastaa kavereita peliin eli voi pelata kaveria vastaan vaikka asuttaisiinkin eri kaupungeissa. Jotenkin vaan tää konsepti toimii ja eri ikäiset ihmiset innostuvat siitä.

Uudet tuulet puhaltaa

No, sitten tapahtui jotain ja jokainen juontaja toisensa perään alkoi ilmoittamaan, että nyt oli heidän viimeinen juontonsa. Tokihan tää herätti ihmetystä, mutta suunnilleen jokainen Primetimeri päätteli, että heillä vaan on muita töitä niin paljon, että on aika siirtyä eteenpäin. Toki sen pelaajien yhteisöllisyyden huomasi aika vahvasti tässä kohtaa, sillä tunteisiinhan aina tuollainen kivan juontajan lopettaminen meni, mutta peli jatkui siitä huolimatta. Ja BOOM, yhtäkkiä juontajat vaihtuivat kokonaan. Toki, nyt jälkikäteen asiaa ajatellessa, niin olihan nuo muutoksen tuulet aika selkeät. Yllätyksenä se toki silti tuli. Yhtäkkiä siis peliä juonnettiinkin Ruotsista käsin ja ruudussa peliä juonsivat täysin uudet naamat. Meidän omat ihanat juontajat oli korvattu ihan oudoilla tyypeillä: Ellalla, Aminilla, Marikalla, Loviisalla ja Sankkiksella.

MITÄ IHMETTÄ?! Keitä nää tyypit oikein oli?! Tässä kohtaa on pakko myöntää, että mä meinasin lopettaa pelaamisen ja sanoin sen ääneenkin. Lopettaminen oli hyvin lähellä, mutta mä päätin antaa silti näille uusille tyypeille mahdollisuuden. Ja onneksi annoin. 😀

Sillä paljastui, että nää uuden juontajat oli oikeesti tosi kivoja ja mukavia tyyppejä. Vastarintaa oli havaittavissa muidenkin pelaajien tahoilta, sen vaan huomasi. Ja ymmärsin senkin, että eihän se nyt näille uusillekaan juontajille varmastikaan kamalan helppoa ollut hypätä vanhojen, meille tuttujen juontajien saappaisiin. Mutta he onnistuivat siinä lopulta loistavasti! Nää nykyiset juontajat veivät mun sydämen kokonaan, just sillä aidolla ja ihan mielettömän hyvällä meiningillään. Ja tuloksena on se, että pelaan edelleenkin tätä peliä lähes päivittäin!

Myös teknikot on saaneet vähän isomman roolin näissä peleissä ja Felix on lähes kaikkien suomalaisten primetimereiden ihan lemppariteknikko. Felix onkin ihan huikea tyyppi, meidän oma hurmaava Ruotsissa asuva ranskalainen. Oijoi ja moikka moi! No, ei mennä siihen sen enempää. Lisäksi siellä on Olle ja monta muuta ihanaa teknikkoa, jotka juontajien ohella piristävät meidän päivää ja mahdollistavat sen jokailtaisen pelaamiskokemuksen. <3

Oon siis todella tyytyväinen etten lopettanut pelaamista, olisi meinaan jäänyt aika monta hauskaa juttua kokematta tän pelin parissa. 

”Ensi sunnuntain visassa on mukana yllätysvieras!”

Muutama viikko sitten loppuviikosta juontajat ilmoittivat, että tulevana sunnuntaina mukana on yllätysvieras, mutta he eivät vielä kerro, että kuka se on. Yllätysvieras ei sinänsä ole mikään erikoinen juttu tässä visassa, sillä vieraitahan siellä on pelissä mukana ollut ennenkin. Sitten ilmestyi Primetime Suomen Instagram-stooriin video, jossa Ella ja Amin kertoivat, että yllätysvieraaksi halutaan joku meistä suomalaisista Primetimereista. Tuli laittaa omaan stooriin lyhyt video ja he valitsevat sieltä sitten yhden pelaajan mukaan sunnuntain peliin.

Kiinnostuin heti, mutta ajattelin ettei tuossa ole mitään järkeä. 😀 Himmailin senkin vuoksi etten ihan ollut valmis tässä tilanteessa ottamaan äkkilähtöä Ruotsiin vaikka normitilanteessa olisin varmasti ollut valmis tekemään sekin. Samalla kelailin, että mua jännitti ihan todella paljon aiemmin syksyllä pitää koulutusta parille kymmenelle ihmiselle ja nyt olisi vajaa parikymmentätuhatta ihmistä yleisönä. No, toisaalta mä selvisin siitä kouluttamisestakin loistavasti, joten ei tääkään nyt ihan kamalan huonosti vois mennä. 😀

Nukuin siis yhden yön ja perjantaina heti ”Pelkkää viihdettä”-visan jälkeen päätin tehdä omaan IG-stooriini videon ja tägätä siihen Primetime Suomen. Ajattelin edelleenkin ettei tässä ole mitään järkeä. Tein videon, postasin sen ja lähdin saunaan. Sanoin äidilleni ennen videon postausta, että jos nyt laitan tän videon, niin tiedän olevani siellä pelaamassa sunnuntaina. En tiedä, mulla on tää oma intuitio vaan aina ollut pelottavankin oikeassa. Ja niin se oli nytkin.

Viesti Primetimen Ellalta.

No, lauantaina heräsin ja siirryin tuttuun tapaan sängystä sohvalle katsomaan televisiota. Katsoin Chromecastin kautta Rantabaaria, kun yleensä hyvin toiminut Chromecast yllättäen katkaisi yhteyden televisioon. Nappasin puhelimen käteeni ja oli tarkoitus alkaa ihmettelemään, että mistä yhteyden katkeaminen johtui, mutta… Huomasinkin heti, että Primetimen Ella oli laittanut viestin. Viestin tärkeys oli vissiin sen verran iso, että yhteys katkesi sen vuoksi. ;D No joo, mutta siis…  Viestissä Ella kertoi, että he ottaisivat minut mielellään huomiseen eli sunnuntaiseen lähetykseen mukaan, mikäli siis vielä haluaisin olla mukana. Ja TOTTAKAI halusin!  <3

Suoraan lähetykseen juontamaan

Tää kaikkihan tuon viestin jälkeen eteni niin, että lauantai meni hihitellen ja “ei tässä ole mitään järkeä!” -lausetta viljellen, mutta samaan aikaan olin todella fiiliksissäni tästä tulevasta kokemuksesta.

Päätin, etten kerro kenellekään tästä tulevasta juontohommasta, mikä toki harmittaa ehkä vähän näin jälkikäteen, mutta… Halusin yllättää lähipiirin pelaajat. Isoveljelleni laitoin kuitenkin juuri pari minuuttia ennen suoraan lähetykseen siirtymistä “Tänään kannattaa varmaan pelata Primetimea..”-viestin. Halusin vain varmistaa, että hän on varmasti linjoilla. Muille en juurikaan kertonut mitään. Tokihan saamaani tallennetta on sitten katsottu yhdessä jos toisessakin porukassa. Jopa meillä töissä tää herätti kovasti kiinnostusta, joten tottakai mä annoin ihmisten katsoa sen tälleen jälkikäteenkin.

Tallennetta on katseltu moneen kertaan pelin jälkeenkin.

Sunnuntaina otimme sitten Ellan ja Ollen kanssa yhteyden noin klo 19.00 ja kävimme läpi teknisiä juttuja sekä höpöteltiin mukavia. Kävihan siinä naapurimaan juontajakin mua moikkaamassa. Höpöttelyhetki teki ihan hyvää, sillä Ellan rentous tarttui muhunkin ja oli jotenkin tosi luontevaa viettää aikaa siinä peliin valmistautuessa. Jotenkin tuntui siltä, kuin olisi viettänyt aikaa kaverin kanssa. Jännä fiilis vaikka oltiinkin täysin vieraita toisillemme.

Liven toteutushan oli ihan erilainen kuin olin ajatellut. Peliähän mä en omasta puhelimestani nähnyt lainkaan. Onneksi omistan kuitenkin myös tabletin, joten latasin todella nopeasti Primetimen myös siihen, jotta pystyin seuraamaan peliä sen kautta. Mulla on vähän se, että jos saan itse luettua kysymykset, niin ymmärrän ne paremmin, varsinkin stressaavissa tilanteissa.

Primetime
Mun pelinäkymä tuona iltana oli tällainen.

Lisäporkkanana tässä sunnuntain visassa oli se, että peruspotti oli 100 €, mutta jokainen mun oikea vastaus nostaisi pottia 20 €. Mulla oli siis mahdollisuus nostaa sadan euron pottia kahdellasadallakahdellakymmenellä eurolla eli illan visan potti olisi voinut olla 320 €.

Vastasin oikein yhdeksään kysymykseen eli potiksi tuli lopulta 280 euroa. Väärin meni siis vain kaksi kysymystä! Eli kuten jo alussa sanoin, niin en pelaa tietovisoja siksi, että olisin besserwisser, mutta kyllä mä tästä tuloksesta aika hitsin ylpeä olen!

Kyllähän mua vähän jännitti sit lopulta, varsinkin sitten, kun Ella sanoi, että nyt siirrytään liveen, niin tunsin perhoset vatsassani. Primetimerit on yhteisönä kuitenkin siin mahtavaa porukkaa, että äkkiä se jännitys unohtui. Chattiin tuli kannustavia tsemppiviestejä ja visan jälkeen sain myös instagramin kautta hurjasti viestejä, joissa mulle kerrottiin, että visa oli hauska ja, että hyvin mulla kuulemma meni. Osassa viestejä sanottiin myös, että mua vois katsella juontamassa useamminkin. 😀 Iso KIITOS vielä kaikille viesteistä. Ootte Primetimerit ihan huikeeta porukkaa! <3

Kurkistus kulissien taakse

Oli mahtavaa päästä kurkistamaan Primetimen kulissien taakse ja päästä vähän enemmän kärryille siitä, et miten tätä ohjelmaa oikein tehdään. Tällainen kosketus kulisseihin toi peliin uutta potkua. Oli ihanaa todellakin saada pelin jälkeen niitä viestejä muilta primetimereiltä. Ja never say never, kuka tietää vaikka joskus pääsisin sinne vielä uudestaankin. Kahta kertaa en joudu miettimään, mikäli tilaisuus tulee. Tiiän jo nyt, että oon heti valmis uusintaan. Ja kunhan tää koronatilanne tästä helpottuu, niin Amin kumppaneineen lähtee sille paljon puhutulle saunakiertueelle. Sit ainakin oon ihan messissä, sauna on nimittäin jo lämpenemässä!

Mut hei, tuu säkin pelaamaan meidän muiden primetimereiden kanssa. Lataa vaikka tän linkin kautta sovellus puhelimeesi. Ja kun pelaat ensimmäisen kerran peliä, niin saadaan molemmat yhdet pelastusrenkaat. Ne renkaat on aika tärkeitä tässä pelissä. Niillä pystyy kerran per (pär) visa nostamaan itsensä takaisin peliin, mikäli siis sattuu vastaamaan väärin.

Kiitos vielä ihanille juontajille tästä ikimuistoisesta kokemuksesta. Tää oli ihan huikeeta! Oli mahtaavaa päästä ylittämään itsensä. Pelaajia oli parhaimmillaan linjoilla muistaakseni tuolloin joku 13 000. Eikä se kyllä ainakaan jännityksenä juurikaan näkynyt. Lopulta se oli ehkä jopa helpompaa kuin parille kymmenelle henkilölle esiintyminen. Oon vieläkin ihan fiiliksissäni tästä Primetime-kokemuksesta.

Nyt pitää lopettaa kirjoittaminen, sillä kohta pian alkaa taas päivän visa. Sekä Huippuvisa, jossa tottakai oon mukana tälläkin viikolla!

Ella ja Olle Primetime
Jälkifiilistelyä Ellan ja Ollen kanssa. <3

Ja hei, vaikka kerroinkin aiemmassa postauksessani siitä, miten mua ei enää nykyään pahemmin saa kutsua Mintuksi, niin mä tiedän, että Ella kutsui mua monta kertaa tuolla nimellä ja sai siitä chatissäkin vähän noottia… Niin sanotaan nyt vielä, että se oli ihan ookoo. Antakaa tekin anteeksi Ellalle, niin mäkin tein. 😀 Mä ymmärrä, että toi Minttuvernetti vähän houkuttelee kutsumaan mua Mintuksi eikä se nyt niin kamalaa oo, jos joku niin tekee. Minskulla mennään, mut Minttukin on JOSKUS ihan ookoo. 😀

Ottakaa muuten seurantaan noi Primetimen Instagram ja Facebook. Niistä saa aika hyviä vinkkejä visoihin.

Mut hei, nähdään Primetimessa klo 20.00!

Onko sulle Primetime-tietovisa tuttu juttu? Ootko mahdollisesti yks meistä primetimereista?

Ensi ja seuraavan viikon postauksissa puhutaan hemmotteluista. Sieltä on tulossa pari aika kivaa juttua, joten palataan asiaan ensi viikolla. Puss! <3

8 kommenttia artikkeliin “Primetimessa prime time -aikaan!

    1. Kiitos ihana! <3 Tää kokemus oli kyllä yksi parhaimmista pitkään aikaan. Liity vaan mukaan Primetime-jengiin, vois sitä meinaan hullumminkin vartin verran päivästään viettää. Meillä tästä on tosiaan tullut lähes koko perheen juttu ja sekin on kyllä aika siistiä. (:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *